scart kabel

Scart kabler og overganger til bra priser

Scart kabler og overganger til bra priser

Scart kabler og overganger til bra priser

Hvis du vil ha liv i noen av de gamle maskinene dine sånn at du fortsatt kan nyte dem er det heldigvis en rimelig lett måtte å gjøre det. Kjæresten min ville absolutt ha sin gamle playstation kobla på den nye TV-en vår og det var stor suksess.

Få kontakt med de gamle maskinene dine

Det er mange av oss som fortsatt har VHS eller DVD spillere, spill-konsoller eller andre ting fra årtiene før oss liggende på loftet eller i kjelleren og det mange ikke vet er at vi faktisk godt man bruke dem selv om TV-en vi har ikke kan kobles på maskinene, eller motsatt.

Noe av det som er viktig å tenke på er at det er masse muligheter for å fortsatt bruke dem. Selv om de ikke har en scart-inngang kan du skape muligheten med en scart kabel eller annen overgang og på den måten kan du faktisk få glede av gamle spill, disney-filmer eller annet i mye bedre kvalitet enn på den gamle tv-en din som kunne settes på maskinene opprinnelig.

Hva er egentlig en scart kabel?

En scart-kabel er en kabel som er laget som en tilkobling til kjent utstyr som TV-er, DVD-spillere, videospillere, spillkonsoller, projektorer, satellitt-mottakere og mange andre ting i samme sjanger. En scart-kabel brukes til å overføre både lyd og bilde og kan overføre flere typer forskjellige video-signaler: Kompositt, RGB og S-Video.

Den inneholder i tillegg en ganske unik mulighet til å sette automatisk på mottaker, noe som betyr at tv-en din setter på den riktige kanelen selv når man bare trykker på play og kan bytte automatisk mellom forskjellige formater, som for eksempel 4:3 og 16:9. De finnes typisk i flere lengder (som for eksempel fra 0,4m til 10m) med forskjellige utganger hvis man velger en splitter og kan konvertere til for eksempel HDMI.