lån

Lån på nettet - hva går det egentlig ut på?

Lån på nettet - hva går det egentlig ut på?

editorial

Det er en jungel av lån og forskjellige typer lån på nettet, men hva går det egentlig ut på? Her oppklarer vi noen av mysteriene rundt lån på nettet og forteller litt mer om de forskjellige typene, og hva som skiller onlinelån fra lån i fysiske banker. 

Mange ulike typer lån

Det er ingen tvil om at noe av det mange finner mest forvirrende når det kommer til lån på nettet, er at det finnes så utrolig mange typer lån. Det virker nesten som det finnes et skreddersydd lån til hvert enkelt behov, og man kan på mange måter si at dette stemmer.

Det handler først og fremst om ulike størrelser på lån, som definerer lånetypen. Et mikrolån er som regel en betegnelse på et forholdsvis lite lån, på noen få tusen kroner. Det finnes også lån på større summer, og da er det ikke lenger snakk om mikrolån eller smålån. 

lån

Lån uten sikkerhet

Fellesnevneren for de fleste lånetypene man finner på nettet, er at det er snakk om det man kaller lån uten sikkerhet når man låner penger online. Det er en av de største forskjellene mellom onlinelån og lån i en fysisk bank. Det er nemlig sånn at når man ser på lån i fysiske banker, så vil banken gjerne sikre seg at de kan få tilbake pengene sine hvis du mot all formodning ikke overholder låneavtalen din. Da sikrer de seg ved at du stiller sikkerhet for lånet, det kan være i form av verdigjenstander som eiendom. 

På nettet er det sånn at man som regel ikke skal stille sikkerhet for lånet, og det er derfor det ofte omtales som lån uten sikkerhet. Det er et begrep man støter på fort når man vil lære mer om lån på nettet. Når man ikke skal stille sikkerhet, skal bankene online sikre seg på en annen måte, og derfor kan det i noen tilfeller være litt dyrere i form av renter og gebyrer med denne typen lån.