Kiropraktor

Hvorfor skal man oppsøke kiropraktor?

Hvorfor skal man oppsøke kiropraktor?

Det er mange av oss som går rundt med plager i rygg, nakke, skuldre, hofter og korsrygg uten å få hjelp. Det er dumt å bare akseptere at man har vondt, når det er noe man kan få hjelp til å behandle av en god kiropraktor. Her skal vi se litt nærmere på når du skal oppsøke en. 

Har du vondt i ryggen eller nakken? 

Kiropraktor kan være løsningen når du har vondt. Hvis du har vondt i rygg eller nakke, så er det noe som kan ha mange årsaker. Mange av oss sitter i dårlige sittestillinger, har dårlig holdning, trener for lite og har stillesittende jobber. Da kan det lett oppstå problemer i kroppen, som ikke er laget for å sitte i rare stillinger foran en skjerm hele dagen.

Hvis man for eksempel jobber på et kontor, eller kanskje til og med har et hjemmekontor, som ikke er godt nok ergonomisk tilrettelagt, ja, da kan plager fort oppstå, og de kan begynne i det små og bli mer og mer plagsomme etterhvert. Det er jo heller ingen tvil om at telefonnakke begynner å bli et utbredt problem, når vi sitter lent over nettbrett eller smarttelefon store deler av døgnet. 

Da er det viktig at man oppsøker god hjelp, så man kan få den behandlingen man trenger, og øvelser for å forebygge problemer på sikt. 

Sånn foregår en kiropraktisk undersøkelse 

En kiropraktisk undersøkelse foregår sånn at kiropraktoren gjennomgår sykehistorien din grundig for å kartlegge problemet. Har du kanskje hatt en idrettsskade på et tidspunkt, eller en sykdom som kan påvirke tilstanden? Deretter blir det foretatt en grundig undersøkelse, og kiropraktoren vurderer om det er videre utredning som skal til, eller om man kan sette i gang behandling. Videre utredning kan være ting som røntgen eller MR-scanning. Når dette er kartlagt, planlegges det et forløp.