hårtap

Hårtap trenger ikke være en bekymring

Hårtap trenger ikke være en bekymring

Bør vi bekymre oss så mye for hårtap?

Hårtap er noe de fleste av oss ser omtrent hver dag. Det er for det meste funnet blant den mannlige delen av befolkningen, selv om kvinner kan oppleve milde former for det når de også blir eldre. Hårtap kommer i mange former og intensiteter. Men en ting ved hårtap som er universelt, er hvor negativt det blir mottatt. Det er faktisk ingen som er glade når de finner ut at håravfall også har besøkt dem. Dette er så universelt at mange bedrifter er dedikert til å hjelpe mennesker med å håndtere hårtap riktig.

Den viktigste driveren for denne trangen til å dekke opp håravfall er oppfatningen av at et fullt hode hår blir sett på å være langt mer å foretrekke enn å bli skallet. Uansett hvordan det kom i gang, har dette vært samfunnets kollektive holdning til balding i ganske lang tid. En kjendis som finner de første tegnene på balding, vil ha skyndt seg direkte til de beste behandlingssentrene for håravfall i verden for å rette opp situasjonen umiddelbart.

Hva om vi bare brydde oss mindre?

Med all denne besettelsen om å bli skallet, har mange begynt å lure på om vi ærlig talt bare ville vært bedre av om vi ikke brydde oss så mye om balding. Når du tenker på det, kan det være en viss logikk i det. Selv om det å ha et fullt hårhår er naturens måte å vise attraktivitet på, har vi kanskje gått forbi punktet der det betyr mye.

I den moderne verden tror mange at vi som samfunn er i stand til å slutte å lytte til våre primære instinkter og forfølge hva det er som vi tror er å foretrekke. Kanskje en dag i fremtiden vil vi bevege oss forbi det punktet der naturen vår spiller en viktig rolle i å bestemme våre kollektive valg som samfunn. Og med alle de psykologiske tilfellene som kommer fra håravfall, kan det være bedre at det kommer før.