låsesmed

Sikker og trygg bolig med ny dørlås

Sikker og trygg bolig med ny dørlås

Hvis du nettopp har kjøpt deg en ny bolig er det mye som skal gjøres i starten. En av de viktigste tingene å huske på er at du bør sikre ytterdøren din. Mange velger derfor å bytte dørlås for at ytterdøren skal være en sikker hindring for uvedkommende. 

Nøkkelen til den nye boligen din kan ha blitt kopiert og benyttet av flere personer samtidig. Dersom det har vært leieboere i boligen bør du også bytte dørlås. Det anbefales at du bytter dørlås for hver gang boligen skifter eiere. Dette for å unngå at uvedkommende har nøkler til hjemmet ditt. Mange av dagens innbrudd og tyverier skjer ved bruk av nøkler.

I dag finnes det utallige sikkerhetsløsninger som kan benyttes i forbindelse med ytterdøren din. Det kan derfor være smart å kontakte en låsesmed i Hole eller en låsesmed i nærheten av der du bor for faglig rådgivning. Her vil du raskt få vite om det passer best med en kodelås eller en vanlig dørlås, slik at boligen din blir sikret best mulig.

Installer en husalarm i boligen

For at boligen din skal være sikker for uvedkommende bør du installere en boligalarm. Det monteres da sensorer på flere steder i boligen. Disse sensorene vil registrere om noen kommer inn i boligen når alarmen er skrudd på. Flere av dagens boligalarmløsninger tillater at boligalarmen er på når du er innendørs.

Med en installert boligalarm kan du sove trygt om natten. Boligalarmen vil bli aktivert om noen forsøker å komme seg inn i boligen på nattestid når du befinner deg i huset.

For å være sikker på at du får igjen dine eiendeler i tilfelle av tyveri eller innbrudd, anbefales det at du forsikrer inventaret ditt med en innboforsikring. Du bør ta bilder av eiendelene dine som eksempelvis TV, data og smykker. Dette for å vise til forsikringsselskapet hva som er stjålet.