sende pakke

Motta en gave uten toll og avgifter

Motta en gave uten toll og avgifter

Det er ikke alle forsendelser fra utlandet som er pålagt en tollavgift. Dersom du er så heldig å motta en gave fra utlandet behøver du derfor ikke nødvendigvis å betale toll. Om verdien er på 1000 kroner eller mindre, er innholdet i pakken avgiftsfri. Det kan derfor lønne seg å ikke sende gaver per post om verdien er høyere enn 1000 kroner.

Dette fritaket gjelder derimot ikke om du har gaven fysisk med deg gjennom tollen på flyplassen. Andre regler gjelder dersom du har giftet på utenlandsturen. Det er ikke sikkert at du behøver å betale toll eller andre avgifter dersom du har med deg bryllupsgaven med deg hjem i kofferten. 

Du trenger heller ikke å betale toll om du har fått gaven fra en nordmann som bor i utlandet. Alkohol og tobakksvarer er derimot ikke tollfrie selv om du har mottatt dette i gave. Du må selv påse at du følger reglementet for toll og avgifter om du er på reise. 

Tollbelagte gaver som sendes fra utlandet

Dersom du mottar en gave i posten fra utlandet skal den være registrert med en tolldeklarering allerede før pakken sendes fra postkontoret. Hvis du er usikker på hvilke gaver som skal tolldeklareres, bør du forhøre deg med et fraktselskap for å være sikker på at du gjør riktig.

Det er en rekke produkter som er tollbelagt selv om du sender dette per post som gave til Norge. Dette er blant annet gaver som har en verdi på over 1000 kroner, eller sendes av en nordmann som er på ferie i utlandet. Noen gratisgaver som du får fra bedrifter kan også være tollbelagte.

Du kan med fordel besøke nettsiden https://billigpakke.no/ for å finne den rimeligste og beste løsningen for din forsendelse til utlandet. Du kan alltids glede en venn som bor utenlands med en gave fra Norge.