hårtap

Det å se godt ut er viktig, men må ikke gå på bekostningen av den langsiktige helsen

Det å se godt ut er viktig, men må ikke gå på bekostningen av den langsiktige helsen

Hårtap som følge av mekanisk påvirkning

Når en mann begynner å miste hår er dette en av de tøffeste psykiske periodene i hans liv. Hårtap er tross alt et lite støkk i stoltheten til en mann. Det oppstår her mange teorier. Noen vil si at det er genetisk, mens andre mener det er stresset i jobben som påvirker. Andre vil kanskje hevde at det er kostholdet som har ført personen dit de er i dag. Men hva er egentlig fasiten?

Dette varierer selvfølgelig fra person til person. Allikevel er det verdt å nevne at en rekke tilfeller av hårtap kan spores tilbake til overbehandling av håret. I moderne tid har nemlig børsting, styling, produkter, og andre teknikker for å få håret til å se fint ut tatt helt over. Det fører fort til konsekvenser, og da er hårtap behandling for bedre hårvekst ofte helt nødvendig. 

Styler du håret ditt for mye?

Det å se bra ut er viktig for de fleste menn i dag, men det kan til tider bli for mye. Ønsker du å unngå å måtte gå gjennom hårtap behandling, så kan det være en god ide å prøve å unngå overforbruk av hårprodukter blant annet. Om du derimot påfører mye mekanisk påvirkning, så kan hårtap behandling fort ende opp med å bli den eneste måten du kan redde håret fra å si adjø på. 

Få ting er mer trist enn alderdommen, og når en mann mister håret er det ofte ungdommen som går sin vei. Noen ganger mister til og med menn under 30 håret derimot, og dette er noe som skjer oftere og oftere. Dette handler utelukkende om unge menn og hårstyling. 

Hårstyling ser kanskje flott ut, men det kan være en god ide å kutte ned noe på det dersom du ønsker å unngå hårtap behandling en gang i fremtiden. Det er tross alt ikke sikkert at du en gang får tilbake håret du elsker!